Meny

Meny

Elevinflytande

På Bäckängsgymnasiet jobbar vi med elevinflytande på många sätt. Elever har rätt till formellt demokratiskt inflytande genom elevrådsrepresentanter och elevskyddsombud, det står i skollagen och i arbetsmiljölagen.

Elevskyddsombud

Elevskyddsombuden representerar eleverna i arbetsmiljöfrågor. Arbetsmiljön handlar om både den fysiska och den psykosociala miljön. Det kan till exempel handla om att kemikalier från kemiundervisningen ska hanteras på ett säkert sätt och att skolan ska ha ett bra förebyggande arbete mot mobbning. I Skolverkets föreskrifterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du som elev hitta information om hur arbetsmiljöarbete genom elevskyddsombud ska gå till.

På Arbetsmiljöverkets webbplats kan du som elev hitta information om elevskyddsombudets roll.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

På Bäckängsgymnasiet har vi fem elevskyddsombud läsåret 2016/17länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (länk till PingPong)

Elevrådet

Elevrådet jobbar med Bäckängs elevers frågor mot skolledning och andra personalgrupper. De är med i det fackliga arbetet och deltar i Lokal Samverkansgrupp, LSG, på skolan. Dessutom arrangerar de skolfotografering under början av höstterminen, studentmössutprovning i oktober och studentfotografering i juni.

Elevrådsstyrelsen som valts för läsåret 2017/2018:

Ordförande: Jonathan Lindberg 
Vice ordförande: Marcus Banér
Sekreterare: Whilma Årebäck
Ekonomiansvarig: Alma Pettersson
Marknadsföringsansvarig: Fanny Linsér

Elevrådet finns på facebooklänk till annan webbplats och instagramlänk till annan webbplats under​ "elevradethalib".

 

Elevföreningar

Vi har många elevföreningar på skolan som engagerar många elever. Elevföreningarnas språkrör är BB, Bäste Bäckängit. BB har möten med skolledningen. 2017/18 är Teddy Dahlin och Benjamin Loubelo BB. Du kan hitta dem på sociala medier BB på facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster BB på instagram BackangBBlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vid fel på sidan kontakta:

Publicerad: 2016-11-09 09.23
Senast ändrad: 2018-04-18 15.10

Dela sidan: Elevinflytande

g q n C

p

Kontakt